Tuesday, March 27, 2012

10. nap - Varázsport mindenkinek!


Mindannyian ismerjük azt a mondást, hogy mindent, amit adsz másoknak, háromszorosan kapod vissza...vagy éppen százszorosan. Ennek a mondásnak komoly spirituális háttere van, és az ókori időkben maximálisan hittek benne. Meg kell, hogy mondjam, én ma is. Éppen ezért köszönetet mondani felebarátainknak, nagyon sokat változtathat egész életünkön, és a lelkünk is tisztábbá válik általa.
Az elmúlt napokban sok mindenért hálát adtunk: kapcsolatainkért, egészségünkért, pénzért, munkáért, ételért, vízért....ám lényeges megértenünk, hogy embertársainkért is hálásak lehetünk. Amikor köszönetet mondasz valakinek, mindkettőtöket boldogság önt el....nem az egyszerű, és hétköznapi "kösz-szívesen" formulára gondolok, hanem a mélyen átérzettekre. A szívből mondott köszönöm olyan energiákat termel, melyek hegyeket mozgatnak meg. Ha néha nem is érzed szükségét, hogy háládat kifejezd, sosem tudhatod, hogy a másik embernek mennyire szüksége lehet rá...és valójában neked is.

"Légy kedves, mert mindenki, akivel találkozol, kemény harcot vív." - Alexandriai Philo

Ez bizony nagyon igaz. Tegyük fel, hogy valamilyen szolgáltatásra van szükséged, és az adott ember, akinek az a feladata, munkája, hogy ezt megadja, mogorva és személytelen veled. Hajlamosak vagyunk ezt magunkra venni, és hasonlóan reagálni...vagy egyáltalán nem reagálni. Igen ám, de nem tudhatjuk, hogy ez az ember mivel küzd az életében. Lehet, hogy épp meghalt egy hozzátartozója, betegség gyötri, kapott egy rossz hírt, vagy csak a főnöke szúrta le 5 perccel előbb. Az is lehet, hogy egész lénye közömbös, és megkeseredett....de ez a mi hálánkat nem szabad, hogy befolyásolja. Ki tudja, talán a mi köszönetünk egy kis jó érzést vetít az illető szívébe...ha nem, mi akkor is pozitív gondolatokkal távozunk.

Rhonda elmesél egy történetet a mai napon. Születésnapi ajándékot akart vásárolni a nővérének, és az ajándékbolt eladója mindent megtett, hogy segítsen, végül a legtökéletesebb ajándékot sikerült megtalálnia. Rhonda közben kapott egy telefonhívást, és már épp távozóban volt az ajándékkal a kezében, mikor a telefonhívást befejezve rájött, hogy meg sem köszönte az eladónak a segítséget. Visszament, és nem csak köszönetet mondott, hanem részletesen elmondta, hogy miért volt hálás az eladónak. Az eladónak könnyek szöktek a szemébe, és ő szintén köszönetet mondott...a köszönetért.

A mai feladat az, hogy napod során keress 10 olyan személyt, akinek a segítségét, szolgáltatását, munkáját vagy együttműködését megköszönheted, és magadban részletesen indokold is meg. Ezek a személyek lehetnek bolti eladók, orvosok, ügyfélszolgálatosok, családtagok, barátok stb. Mikor háládat kifejezed, képzeld el, hogy az olyan, mint egy tündöklő varázspor, ami beborítja a másik embert szeretettel. Ha otthon töltöd a napod, akkor ragadj tollat és írásban mondj köszönetet 10 embernek, akik a közelmúltban bármit is tettek érted, és hangsúlyozom, nem lényeges, hogy ezek az emberek hogyan viselkedtek veled szemben...csak az számít, hogy tettek érted valamit.


2 comments:

  1. Azt hiszem ebben nem vagyok felületes, és hála, vannak körülöttem olyan emberek, akik ezt kihozzák belőlem... Ma reggel is volt!

    ReplyDelete
  2. És én köszönöm neked...mindent, amit adtál, minden támogatásod és szereteted...alig várom, hogy ezt személyesen is elmondjam :)))

    ReplyDelete