Wednesday, March 28, 2012

11. nap - Emberek, kik megváltoztatták életünket.


Életutunk során gyakran vagy ritkán, de rendszerint találkozunk néhány olyan személlyel, akinek köszönhetően személyiségünk fejlődik, elménk kinyílik, életünk megváltozik. Ezektől az emberektől tudást, támogatást, irányítást kapunk. Van, akivel kapcsolatunk évekre nyúlik, van, aki csupán egy órát, vagy egyetlen napot tölt társaságunkban, mégis tudjuk, hogy valami visszavonhatatlan, és csodálatos kontaktust teremtettünk, mely ad számunkra valami fontosat.
Ilyen ember lehet a rokonunk, tanárunk, orvosunk, kollégánk, barátunk...és lehet egy idegen, aki megérinti a szívünket, még ha nem is látjuk őt újra...aztán, ahogy telnek az évek, hajlamosak vagyunk róluk megfeledkezni. Ha a személy továbbra is életünk része, akkor sem biztos, hogy emlékszünk még milyen hatással volt ránk, és hogy mi volt az a tulajdonság, helyzet, vagy érzelem, mely változást hozott. Sőt még az is elképzelhető, hogy a kapcsolatunk azóta megromlott.

Személyes véleményem szerint (és ha ez egy későbbi fejezetben újra előkerül, akkor bocsánat), nem csupán az lényeges, hogy hálások legyünk azokért, akik változást, fejlődést hoztak életünkbe, hanem azokért, is akik megbántottak. Nem számít milyen erősen döngöltek a földbe, mint minden másból, ebből is tanultunk valamit...és azért köszönet jár. Tudom, hogy sokaknak ez szinte elképzelhetetlen, de ez sokkal jobban felpumpálja pozitív auránkat, mint az örök életre eldöntött harag...ez utóbbi csak mérgez...márpedig a mérget kiírtani csak hálával és szerettel lehet. Nem azt javaslom, hogy szeresd ellenségeidet (bár ez is egy igen népszerű nézet), csak azt, hogy gondold végig, hogy mi mindent tanultál a velük való kapcsolatból, és azért légy hálás.

Rhonda mai feladata, hogy ülj le egy csendes helyre, kedvenc szobádba, egy parkba, kertbe, és találj legalább 3 olyan embert, akik befolyásolták életedet, személyiségedet, bármit, amiről elmondhatod nagy hatással volt/van rád. Írj nekik egy kis levelet...szólítsd meg őket, majd jegyezd le pontosan és részletesen, hogy mi volt az a bizonyos befolyás, vagy befolyások, melyekért most is hálás lehetsz. Ha több, mint 3 ember jut eszedbe, ne sajnáld az időt...köszönd meg mindegyiknek.
Amennyiben van olyan személy, akivel a mai napig tartod a kapcsolatot, próbáld meg neki személyesen is elmondani, milyen hálás vagy azért, amit kaptál tőle.

Ne felejtsük el ma is megírni a reggeli hála-listát, és a hálakővel befejezni a napunkat.


No comments:

Post a Comment