Friday, March 30, 2012

13. nap - Váltsd valóra vágyaidat


Ez a gyakorlat már ismerős, a Titokban sokszor szó volt róla. Ha el akarsz érni bármit, annyi a feladatod, hogy átérezd, a vágyad már a tiéd, jelen időben. Ezt nagyon nehéz elképzelni és igaz érzésekkel átélni, de ha sikerül akkor nagyon hatásos. Ezzel a feladattal megtanulod, hogy vágyaidat a jelenben kell megtartanod, mert ha jövő időt használsz akkor az mindig a jövőben marad, magyarán soha nem valósíthatod meg.
Én ezt már sokszor próbáltam, több-kevesebb sikerrel, a kulcs az érzések minőségében és mennyiségében rejlik. Gyerekké kell válnunk, aki fantáziál, hisz és nem törődik semmi mással.

Először is pontosan meg kell fogalmaznunk, hogy mire vágyunk, ez pedig nem egy egyszerű feladat.
Ha sikerült, írd le pontosan ezeket a vágyakat, jelen időben, úgy hogy az első három szó mindig a köszönöm legyen. Pl:
Köszönöm, köszönöm, köszönöm, az új állásom, amit imádok, és ahol rengeteg fantasztikus ember van jelen.
Nem számít, ha esetleg még fogalmad sincs erről az új állásról a valóságban, hálád el fogja azt hozni. Hármoszor leírni a köszönöm szót szintén egy varázslatot rejt magában, mert az ismétlés segíti a hálára való összpontosítást.
A következő lépésben még közelebb hozhatod magad vágyaid tárgyaihoz. Képzeld el, hogy álmod már megvalósult, és felelj az alábbi kérdésekre:
1. Mit érzel, mikor álmod megvalósul?
2. Kinek mondod el először és miért?
3. Hogyan reagálsz, mik lennének az első lépések?
A válaszaidon keresztül megélhetsz egy belső nyugalmat és boldogságot, mely elengedhetetlen a sikerhez.
Készíthetsz ún Vision board-ot, ami nem más mint egy fehér papír, monitor háttár, vagy parafatábla, melyre képeket aggatsz fel, melyek vágyaidat mutatják. A képek, ha nap, mint nap egy kis ideif nézed őket, belevésődnek a tudatodba, és automatikusan fejlesztik energiaszintedet. Személy szerint a vision board az egyik kedvenc gyakorlatom :)


1 comment:

  1. Emlékszem, erről még itthon nagyon sokat beszélgettünk és gyakoroltuk is.

    ReplyDelete