Saturday, March 31, 2012

14. nap - Legyen varázslatos napod


Erre a gyakorlatra megint emlékszem a Titokból, de a Mi a csudát tudunk a világról című film is foglalkozott vele, utóbbi úgy hívta, hogy Teremtsd meg a napod. Amikor határozol a terveidről, vágyaidról és maximálisan átérzed, elhiszed, hogy úgy is fog minden történni, akkor ezeket az energiahullámokat kibocsátva magadból, kvázi biztosítod a jövődet. Én ezt nagyon sokat gyakoroltam, és őszintén mondom, nem is értem miért hagytam abba, mert hihetetlenül hatásos volt.

Mondok (írok) egy példát. Mindig a tömegközlekedést használtam, munkába menet, vásárlás vagy szórakozás esetén...és mindig, de mindig engem talált meg a szegény hajléktalan, akinek nem volt túl jó illata, mellém ültek le a részegek, vagy veszekedő párok... nem ítéltem el egyiket sem, de nagyon frusztrált, és tönkretette az egész napomat. Aztán egy nap úgy sétáltam a villamoshoz, hogy elképzeltem, csak kedves emberekkel találkozom, az utazás kényelmes és csak pozitív benyomások érnek. Nem viccelek, innentől kezdve soha nem botlottam bele a fenti problémákba! A mai napig szilárdan hiszem, hogy azért történtek velem meg a jó dolgok, mert arra fókuszáltam. És korábban miért kaptam, azt amit? Mert pontosan attól tartottam...azon izgultam, hogy jajj remélem nem ül le mellém valaki, aki részeg fényes nappal...persze hogy leült, mivel tudatalatt ezt a parancsot adtam ki. Arra koncentráltam, hogy valaki...részegen...mellém ül :)

Napunk megtervezése nagyon fontos. Gondolj bele, hányszor ébredsz rosszkedvűen, és hányszor boldogan...mi befolyásolja ezt a két különböző érzésvilágot? Többek között az, hogy milyen érzésekkel térsz nyugovóra előző éjjel...ha szorongsz, félsz vagy dühös vagy, garantálható, hogy másnap reggel ugyanezt érzed majd, és ez fogja meghatározni az egész napod. Pontosan ezért fontos az esti hála-kő gyakorlat...annak segítségével egyszerűbb jó érzésekkel álomba merülni, és felébredni másnap.

Mikor reggel felébredsz, ott van a reggeli hála rituálé, mikor mindenért hálát adsz ébredés után...aztán ott van a hála-lista, ha esetleg nincs is időd leülni és megírni, legalább gondold végig. Aztán tervezd meg a napod....képzeld el miket fogsz csinálni, képzeld el feladataid, terveid a mai napra, és egyrészt találj indokot, hogy hálás légy értük, másrészt próbáld meg beprogramozni magad mindarra, amit szeretnél elérni ezen a napon...hamar véget ér a munkaidő, találsz parkolóhelyet, találsz kiárusításokat, kedves emberek vesznek körül stb. Ezzel nem csupán megtervezed, de valójában meg is teremted a napod eseményeit.

Félúton járunk a könyvben...és azt kell mondjam, hogy a hála érzése kezd annyira a részemmé válni, mint az evés, vagy a lélegzés....1 comment:

  1. Amikor ma felébredtem, éppen erre gondoltam, mit fogok ma csinálni. Nagyon jókor jött ez a fejezet, mert most már tudom. Amit az utazásról az emberekkel-ről írsz, én is tapasztaltam már. Ezt a napot most meg fogom tervezni!

    ReplyDelete