Wednesday, March 21, 2012

4. nap - Varázslatos egészség


Ha nincs egészséged, semmid nincs. Ha viszont jó egészségnek örvendesz bármi mást képes vagy megoldani. Amikor nincs problémánk a szervezetünkkel hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. Akkor jut eszünkbe, mikor megsérül. Dönthetsz úgy hogy egészséges életmódot folytatsz, nem dohányzol, nem iszol, mozogsz rendszeresen, tápláló ételeket eszel, ápolod bőröd stb....de mennyire vagy valójában hálás azért az érzékeny porhüvelyért, amiben élsz ezen a Földön? Mikor volt utóljára, hogy belenéztél a tükörbe, és azt mondtad: Köszönöm, hogy dobog a szívem!
Ahogy ezen gondolkodtam, ráébredtem, hogy bár viszonylag egészségesnek mondhatom magam, soha nem viszonyultam szerveimhez, testemhez tudatos szeretettel. Pedig megérdemli. Megérdemlem!
Rendben, de mi a helyzet azokkal, akik egész életükben betegeskedtek, vagy jelen pillanatban is betegek?
Lehet, hogy betegként nem vagy képes hálás lenni a jó egészségért, vagy elképzelhető, hogy eleve azért nem éred el a jó egészség állapotát, mert nem tudsz hálát adni betegség idején? Amikor fáj mindened, nem funkcionál jól a tüdőd, lázasan fekszel, műtétre van szükséged, vagy éppen nem is tudsz lábra állni, gondolsz arra az ezernyi más apró sejtre és szervezeted olyan területeire, melyek jól működnek, és hálát adsz értük? Ugye nem? Még szép, hogy nem...az emberiség nagy része, magamat is beleértve ahhoz van hozzászokva, hogy egészségügyi problémák idején aggódni kell, panaszkodni és félni. Pedig a választás most is (mint mindig) a mi kezünkben van. Ha hálásak tudunk maradni, és azon igyekezünk, hogy mindig találjunk valamit, ami köszönetünk tárgya lehet, akkor máris elindulunk a gyógyulás irányába, arról nem is beszélve, hogy a hála és szeretet érzése nagy mértékben csökkenti a stresszt, ami ugyebár konkrét kiváltó oka (ki merem mondani) majdnem az össze létező betegségnek.

Nos miután jól leszúrtam magamat is korábbi hálátlanságomért, lássuk milyen feladattal bíz meg minket Rhonda egészségünkkel kapcsolatban:
Nézz végig magadon, gondold végig mennyi csoda rejlik szervezetedben kezdve a lábaidtól, az érzékszerveiden át egészen a szívedig és agyadig. Mondj értük köszönetet, indokold meg és érezd a hálát szétáramlani a tagjaidban. Itt egy pillanatra megálltam. Mit tennék, ha mozgássérültként ülnék egy tolószékben azt olvasva, hogy legyek hálás a lábaimért??? Tudom, ez morbid kérdés, de nem lehetetlen szituáció a könyvet olvasó személyek között. Ismerem a választ, természetesen keresnem kell mást, amiért hálás lehetek, a hiányosságok nem zárják ki a tökéletességet valahol máshol. Azért én ezt megemlítettem volna a könyvben..de hát ki vagyok én? :)
A másik feladat, hogy egy kis kártyára felírjuk a következő szavakat, vastag, nagy betűkkel:

AZ EGÉSZSÉG AJÁNDÉKA TART ÉLETBEN

Ezt a kártyát próbáld meg a nap folyamán gyakran elolvasni, lassan, értelmezve és átérezve minden egyes szavát. Ne feledd el ezen a napon is megírni a hála listádat és használni a hálakövet lefekvéskor.

5 comments:

 1. Nem vagyok teljesen egészséges, de ha arra gondolok, hogy lehetnék sokkal rosszabb állapotban is, akkor máris jobban érzem magam, ezért tényleg hálás lehetek! Erre fogok koncentrálni!

  ReplyDelete
 2. valamikor régen, amikor még nem volt ekkora felhajtás a szcientológia körül, és én azt sem tudtam, mi az, és hogy mi köze a Dianetika című könyvhöz,
  elolvastam a könyvet.
  a pozitív gondolkodást éltette, és mondott egy-két dolgot, hogyan kell csinálni. (és ez is maradt csak meg bennem, meg amit az engramokról írt, semmi más)
  elég sok párhuzamot érzek ezzel, amit írsz, bár ez itt elég konkrét, elég konkrét ahhoz, hogy mindenki meg tudja próbálni.
  (nekem itt kezd kicsit tömény ezo lenni, de ez az én bajom:)))

  ReplyDelete
 3. Hé ne arra gondolj, hogy lehetnél rosszabbul, csak örülj annak, ami jól működik :)

  Érdekes, amit írsz, én soha nem tanulmányoztam a szcientológiát. Tömény ezo? De miért? Hálásnak lenni boszorkányság? :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. dehogy:)
   a vízkristályok meg ilyesmik az ezok:)

   a Dianetika nekem tetszett, nem tudom, el lehet-e ma úgy olvasni, hogy magától a szcientológiától függetlenítsük az agyunkat olvasás közben. persze lehet, hogy az akkori élethelyzetem éppen ez kellett, mint ahogy Müller Péter, meg Popper Péter, akik megérintettek. ma már nem ugyanaz, mert én sem vagyok ugyanaz, és az életem meg pláne nem ugyanaz.

   az ezo: szóval tőlem távol áll, elég materialista vagyok. és rácsodálkozással nézem a "kedvelőit", és ne értsd félre, te például olyan vagy, aki az ezo mellett is "normális" maradtál., juj, Szoffy, ez most így leírva olyan hülyén néz ki, de értsd úgy, ahogyan érzem/gondolom.

   .---------------------------------.
   mindenesetre hálás vagyok, hogy ismerhetlek.

   Delete
 4. :)))) Értem amit írsz, az ezo fogalma számomra megszűnt létezni, a vízkristályok ezonak tűnnek, de mikor belegondolok, hogy nem egy ködös elméletről van szó, hanem valamiről, ami tudományosan bizonyítható, akkor nekem már nem ezo. Ha a kristályok képei hamisak lennének, arról már rég tudnánk, a japánok nagyon racionálisak :) Állítólag most azon dolgoznak, hogy kifejlesszenek egy masinát, amit mi, hétköznapi emberek is használhatunk majd, hogy magunk készítsünk képeket a vízről...abba inkább nem gondolok bele, hogy mennyibe fog kerülni :P

  Én is hálás vagyok, hogy ismerlek, és a blogok segítségével újra megtaláltuk egymást :)

  ReplyDelete