Monday, March 26, 2012

9. nap - Pénz-mágnes


Bár volt már egy olyan nap, amikor a pénzzel kapcsolatos érzéseinket kellett megdolgoznunk, azzal természetesen nem merült ki a téma. A mai feladat ötvözi a Varázslatos pénzügyek, és a Kiút a negativitásból fejezeteket.
Azt már tudjuk, hogy jobb anyagi jólétünk érdekében hálásnak kell lennünk minden pénzért, ami valaha is szerepet játszott életünkben, elismerve ezzel, hogy nem a jelenlegi anyagi problémáinkra kell fókuszálni, hanem minden lehetséges pozitívumra, melyet fel tudunk idézni pénzügyeink szövevényes erdejében. Ám van egy terület, ami igen érzékeny....amiért rendszerint senki nem hálás...a számlák és kiadások. Legjobb esetben, mikor elegendő pénzzel rendelkezünk, befizetjük a számlákat, azonban nem különösebben tekintünk rájuk örömmel. Rosszabb esetben komoly fejfájást, stresszt okoz. Hogy a manóba legyek hálás valamiért, amit szeretnék, hogy örökre eltűnjön, hiszen milyen szép is lenne számlák és látványos kiadások nélkül élni. A lecke fel van adva...mivel nincs tündérke, aki eltörli a számlák befizetését ebben a világban, meg kell tanulnunk másképpen tekinteni rájuk.

Rhonda rávilágít arra, hogy bár ezek a kötelességek kellemetlennek tűnnek, van egy olyan oldaluk, amelyet könnyedén felhasználhatunk hálánk tárgyaként.
Lássuk csak, fizetnünk kell rezsit, TV díjat, internet előfizetést, hiteleket, hitelkártyákat, közösköltséget stb stb. Legközelebb, amikor feladod a csekkeket, vagy bankod internetes oldalának segítségével befizeted őket, gondolj mindarra a szolgáltatásra, amit cserébe kaptál. A forró vízre, a gázra mely életre kelti a tűzhelyed, hogy főzhess, az áramra, mely működteti a TV-t, rádiót, számítógépet. Az internetre, ami hatalmas segítség a kommunikációban, a csatornázásra, ami biztosítja az ivóvizet. A fűtésre, mely lehet hogy nem tökéletes, de nélküle megfagynál. Nem számít, ha az ügyfélszolgálat goromba, nem számít ha a szolgáltatás hiányosságokkal rendelkezik, csak azokra a pozitív hatásokra gondolj, melyek jelen vannak. Amikor elmész, hogy élelmiszert vásárolj, ne azon zsörtölődj, hogy mindennek felment az ára, hiszen azt nem tudod egy varázsütésre megváltoztatni, örülj inkább annak, hogy rendelkezésedre állnak a termékek, mert magadtól nem tudnád megtermelni vagy előállítani őket.

Mai feladatunk a következő: Ha van olyan számlád, amit nem tudtál befizetni még, keresd elő és írd rá: Köszönöm a pénzt mely fedezi ezt a számlát. Aztán keress elő 10 olyan számlát, amit befizettél a múltban és írd rájuk: Köszönöm - Fizetve. Ugyanezt megteheted bevásárlásaid számláival, egy a fontos, hogy átérezd mindazt amit a pénzedért kaptál cserébe. Így számláid már nem gyűlöletes, hanem természetes kötelezettségeknek tűnnek, melyekért valójában hálásak lehetünk! Ez a gyakorlat abban segít, hogy mágnesként vonzzd a pénzt magadhoz, mivel gyakorlásával megszüntetsz minden olyan negatív érzést, ami a pénzügyekkel kapcsolatos.

2 comments:

  1. OK, OK, van benne igazság! Így is fel lehet fogni, belátom. Itt egy 36.000 Ft-os fűtésszámla, kissé remegő kezekkel, de ráírtam: Köszönöm! Ma erre fogok gondolni!

    ReplyDelete
  2. 36.000? Nem is sok, emlékszem én 45-re is, amikor még otthon laktam :) Ne az összeget nézd, hanem a szolgáltatást...tudom az sem igazán jó, de jobb mint a semmi :)

    ReplyDelete