Sunday, March 18, 2012

Bevezető

Ez a blog azért jött létre, hogy Rhonda Byrne, The Magic című könyvének 28 napos programját dokumentálja az én személyes tapasztalataim által. Bár elsősorban saját magam kedvéért ragadtam virtuális tollat, hogy később visszaolvassam, kielemezzem ennek a 28 napnak a történéseit, remélem, hogy másokat is inspirálhat. Szívesen veszek minden véleményt és kommentet :)

Előzmény: Rhonda Byrne első műve A Titok 2006-ban jelent meg egy rendhagyó film formájában, és futótűzként terjedt a híre, legalábbis az én ismerőseim körében. A Titok arra próbál rámutatni, hogy egy ősi, természeti törvény szerint azt vonzzuk be az életünkbe, amire gondolunk, fókuszálunk. Hasonló, hasonlót vonz, így ha életünket arra tesszük fel, hogy szeretettel, hálával körülvéve magunkat letisztázzuk vágyainkat, és úgy gondolunk rájuk, mintha már a miénk lenne, akkor ez megvalósul. A probléma az, hogy a legtöbb ember nagyon nehezen tudja átprogramozni magát, hogy kizárólag a pozitívumokra koncentráljon, akkor is, ha ez hatalmas változást hozna...nem így neveltek minket, évszázadokon át másfajta gondolkodásmódot kódoltak belénk. Éppen ezért szinte senki a környezetemből nem tudott teljesen "átállni", újra meg újra visszaestek a régi kerékvágásba. Én is. Azóta sok, hasonló témájú könyvet elolvastam, többek között Rhonda második munkáját Az Erőt, ami azt magyarázza, hogy a törvény nem más, mint a szeretet. Ez nem volt újdonság, mégsem zökkentett ki, és változtatta meg az életem (legalábbis nem hosszútávon), persze ez az én hibám.
Sikerült meglátnom az érme másik oldalát is, mikor olyan emberek, akik ismerték és tudatosan használták a vonzást, rossz irányba terelték azt. Nem követem Abraham és Esther Hicks tanait, akik gyakran túlmisztifikálják és egoista képben tüntetik fel a témát. Hallottam olyan esetről, hogy valaki azért vetett véget az életének depressziós tanítványaik közül, mert elhitte, hogy a családja csak akkor borul ki ettől, ha ő azt hiszi, hogy ez fog történni. Hülye egy gondolat! Vagy ott van James Arthur Ray, aki szerepelt a Titokban, és az egyik nagy kedvencem volt. Az idők során egyfajta istenné és guruvá avanzsálta magát követői körében, s most bíróság előtt áll, mert egy általa szervezett rendezvényen többen is belehaltak egy 2 órás ceremóniába egy izzasztó-sátorban. Na igen...ha a vonzást arra használod, hogy hatalmaskodj vagy megváltoztass másokat, akkor már nem a szeretet, hanem a kapzsiság, és egoizmus energiáival dolgozol. Ezek a negatív energiák pedig téged is tönkre fognak tenni, hiszen egyre többet kapsz majd belőlük. James esete valójában tökéletesen bizonyítja a törvény működését.

The Magic: Mikor egy hírlevélből értesültem Rhonda harmadik könyvéről, eleinte nem fogott meg. Gondoltam, lehúztak még egy bőrt a vonzás törvényéről, és megpróbálják újra eladni. Valami mégis arra késztetett, hogy levegyem a polcról a könyvesboltban, és kellemes meglepetés ért. A könyv maga egy 28 napos program, ami a hála különféle hétköznapi gyakorlataira épül. Mi ebben az új? Semmi...de gyarló emberként azt hiszem, hogy szükségem van útmutatásra, és arra hogy a számba rágják mit is kellene tennem. A 28 nap értelme, hogy a hála érzését állandósítsa az életedben, akár a lélegzetvételt, és ezáltal körülményeid, anyagi helyzetet, egészséged, kapcsolataid és személyiséged 180 fokos fordulatot vesz majd. Hogy valóban történik-e varázslat, azt nem tudom, de a mai nappal elkezdtem a programot, és a blog ezt fogja végigkövetni.
1 comment:

 1. Holnap kezdem -egy asztrológus barátom tanácsára
  és persze magam kedvéért .
  holnap új Hold
  az új asztrológiai év kezdete
  a Kínai új év kezdete..
  Nagyon várom mit tudok kihozni magamból..
  Köszönök minden segítséget !
  Gabriella.

  ReplyDelete