Sunday, April 1, 2012

15. nap - Gyógyítsd meg kapcsolataidat


A mai napon visszatérünk a kapcsolataink megváltoztatásához, amiről valójában már kétszer szó esett. Megtanultunk hálásnak lenni kapcsolatainkért, akkor is ha nem tökéletes, és megtanultunk köszönetet mondani azoknak, akik nagyban befolyásolták személyiségünket vagy terveinket az évek során. Ma megtanuljuk, hogy hogyan lehet meggyógyítani minden olyan kapcsolatot, amely rossz vágányra szaladt. Ez lehet egy olyan kapcsolat, ami a múltba veszett, vagy olyan, ami jelenleg is érinti életünket, kapcsolat szüleinkkel, gyermekeinkkel, barátainkkal, munkatársakkal.
Egy megromlott kapcsolat, mely dühre, csalódottságra épül egyedül minket bánt igazán. Megpiszkálja testi-lelki harmóniánkat, és nem számít mi történt, egyedül mi vagyunk képesek helyre hozni.
Tulajdonképpen újra és újra ugyanaz a koncepció...elutasítani minden negatívumot, és csak a pozitívumra koncentrálni...működik ez érzékeny egészségünkkel, mikor nem a betegségre gondolunk, hanem minden másra...mikor nem az adósság jár a fejünkben, hanem mindaz amit képesek voltunk megvenni...ebben az esetben pedig csak az áldásokat szabad észrevenni, a sértést pedig kiűzni gondolatainkból. Sokszor megbántanak minket mások, de egy kapcsolat mindig tanít valamit, és ezért hálásak lehetünk, akkor is, ha a kapcsolat közben tönkrement.

Mindannyian tudjuk, hogy a megbocsátás igazi megváltás, mely gyógyító erővel rendelkezik, és megtisztít minket. Ám a feladat nem annyira egyszerű...egészen addig, míg a hálát nem hívjuk segítségül.

A mai feladat, hogy találj legalább egy embert az életedben, akivel a kapcsolatod vészesen megromlott, talán örökre. Gondold át a múltat és jelent, és írj le 10 dolgot, amiért hálás vagy annak a személynek. Keress tanulságokat, boldog pillanatokat, olyan időket, mikor kaptál valamit ettől a személytől.
Érezd át szavaidat, hálád és megbocsátásod új utakat tár majd fel előtted. Talán sikerül helyrehozni a kapcsolatot ezáltal...vagy legalábbis megbékélni vele...ami nagyon sokat számít.

7 comments:

 1. Nagyon is egyetértek!!!! Nagyon jó, hogy el kezdted ezt írni, hálás vagyok érte!

  ReplyDelete
 2. Én meg hálás vagyok, hogy olvasod :)

  ReplyDelete
 3. Nagyon nagyon hálás vagyok neked a blog írásáért!Napról napra egyre boldogabbá, egyre teljesebbé válik az életem! Köszönö: Erika

  ReplyDelete
 4. Nagyon szívesen, bár ezek nem teljesen az én gondolataim csupán, a könyv az alap :)

  ReplyDelete
 5. Kedves Szoffy!
  Én is a Te blogod alapján csinálom-bár sajnos napokat
  kihagytam,de haladok...:-)
  Hála érte,nem is tudod,mennyi embernek segítesz!
  :-)
  M.

  ReplyDelete
 6. Kedves Szoffy!
  Nagyon hálás vagyok az írásokért :) Minden nap gyakorlom a hálát. Sajnos azonban nehézségekbe ütköztem egy kapcsolatomat illetően :( Tudom nem szabad csüggedni egy pillanatra sem, sőt..most kell leginkább hálát éreznem az adott személy iránt.
  Ha van valami, amivel tudnál segíteni, szintén hálás lennék :) Köszönöm!

  ReplyDelete
 7. Én úgy csináltam, hogy a konfliktusunk elötti időszakra gondoltam és ott rengeteg pillanatot találtam hogy hálás lehessek. Biztos, hogy van minden kapcsolatban, hacsak rövid ideig tartott is, olyan pillanat

  ReplyDelete