Monday, April 2, 2012

16. nap - Egészség-csoda


Úgy tűnik, hogy valóban visszatérünk az alapvető dolgokhoz, a kapcsolatok problémája után, ma megint az egészséggel foglalkozunk.
Alapvetően az egészség kincsét kellene megélnünk, mert azért születtünk eredetileg erre a Földre, hogy boldogok legyünk, bár ezt nehéz elképzelni. Majdnem mindannyian küzdünk valamilyen fizikai vagy lelki betegséggel, így a teljes egészség elérhetetlennek tűnik számunkra. Természetes, hogy amikor egészségünk nem tökéletes, akkor betegségünkre koncentrálunk, kutatunk mellékhatások, tünetek után, melyek csak mégjobban félelmet ébresztenek bennünk. Ez nagyon ismerős, én is rendszerint így teszek. Pedig ezek a cselekedetek, az aggódó, rossz gondolatok garantálják, hogy egészségünk soha ne válljon jobbá. A hála ebben az esetben is igazi csoda és áldás lehet, csak meg kell ismernünk a módját, hogy hogyan használjuk.
A Titokban megismerhettük a csoda-embert, aki egy halálosnak tűnő repülőgép-szerencsétlenség áldozataként arra vol ítélve, hogy vegetáljon, Ő mégis elképzelte és hitte, hogy kisétál a kórházból, és ez így is történt. Felesége a hála gyakorlásával pedig felgyógyult a mellrák ijesztő állapotából. Én személyesen ismerek olyan embereket, akik hasonlóan cselekedtek...saját vágyuk és gondolataik megteremtették számukra a gyógyulást.
Íme a mai feladat:
1. lépés: találj 10 olyan egészséggel kapcsolatos helyzetet a múltadban, melyek megnyugtatnak. 10 olyan esetet, időt, mikor egészséges voltál és boldog, mondj hálát értük. Gondold végig újra ezeket a helyzeteket és érezd át a boldogságot, melyet akkor éreztél, a múltban.
2. lépés: nem számít ha beteg vagy jelenleg, keress 5 olyan szervet, ami jelenleg jól működik a testedben, és légy hálás értük.
3. lépés: Keress csupán egyetlen dolgot, melyet fejleszteni szeretnél az egészségeddel kapcsolatban, és képzeld el, hogy minden úgy történik, ahogyan szeretnéd. Fogyni akarsz? Képzeld el magad egy tökéletes testben. Azt szeretnéd, hogy szíved, májad, tüdőd egészségesebb legyen? Képzeld el, hogy szerveid jól működnek...ennyi az egész....nem nehéz.
A hála érzése végigfut a sejtjeidben, és hamarosan meg fogod tapasztalni hatalmas erejét. Újjászületsz...


5 comments:

 1. hát igen. olyan vagy, amilyennek látod magad...

  ReplyDelete
 2. Bizony, hogy találok 10 olyan dolgot az életemben, amikor nem voltak problémáim és boldognak éreztem magam. Nem is nehéz rá visszaemlékezni, és hálásnak lenni! Igazad van!

  ReplyDelete
 3. Nem nekem van igazam, ugyan alkotok véleményt, de a gyakorlatok nem az én fejemből pattannak ki :)

  ReplyDelete
 4. erről jut eszembe,
  ha mindent magamnak köszönhetek, akkor kinek legyek hálás?

  ReplyDelete
 5. Magadnak :) Komolyan...Úgy értem azt el kell ismerni, hogy mi képesek vagyunk irányítani a hétköznapokat, de az hogy valójában te teremted meg a jövőd, nem jelenti, hogy eseményekért, más emberekért stb nem lehetsz hálás. Az is benne van a pakliban...és ha hívő vagy vagy spirituális alkat, akkor ott van Isten, vagy az Univerzum :)

  ReplyDelete