Tuesday, April 3, 2012

17. nap - A varázs-csekk


Jól gondoltam, a mai nap megint a pénzzel foglalkozik, és azzal, hogy hogyan tudunk jólétet bevonzani az életünkbe. Úgy tűnik, akár szeretjük, akár nem, a pénznek túl nagy szerepe van ahhoz, hogy ne tanuljunk róla mindig valami újat.
Megtanultuk, hogy hálásak legyünk a pénzért, és jólétért, amit valaha is kaptunk, s ezzel az érzéssel segítsük jelenlegi pénzügyi helyzetünket. Arra is ráébredtünk, hogy számláinkat, kiadásainkat másképpen kell értékelnünk...ám ez még mindig nem elegendő, pontosan azért, mert nagyon kényes, és bonyolult a téma.
Tegyük fel, hogy bizony vannak anyagi gondjaid, mindeközben arra próbálsz törekedni, hogy hálás légy azért amid van. A kettő nem megy együtt! Nem lehetsz hálás pénzért, ha ugyanakkor aggódsz miatta...nem vizualizálhatsz örömöt, miközben félelmek gyötörnek. A legtöbb ember esetében pontosan itt bukik el a hit és a hála, nem képesek megteremteni, amire vágynak, mert negatív érzelmeik kioltják és semlegesítik a pozitívakat.
Rhonda leírja egy személyes tapasztalatát. Két bőrönddel érkezett anno az USA-ba, egy teljesen üres lakásban lakott, kocsija nem volt, mindenhová gyalog kellett mennie vagy taxival...mégis hálás volt mindenért...az egy szem villájáért, az üres apartmanért, a számítógépéért, melyen dolgozni tudott. Néhány hónap múlva, egy barátja megajándékozta valamivel: Pár hónapig egy kocsit, és egy sofőrt biztosított a számára, hogy megkönnyítse életét. Na hiszen...ettől még az apartmanja üres maradt és nem lett több költőpénze, de mégis valamit kapott, ami a jólét kategóriájába tartozott. Nagyon lényeges megértenünk, hogy a pénz nem feltétlenül jelent konkrét bankókat, a gazdagság fogalma nagyon tág. Erről már írtam az első, pénzzel foglalkozó napon. Amikor több pénzre vágysz, gyakran fizetésemelés vagy adójóváírás helyett más módon jutsz hozzá: valaki meglep egy ajándékkal, amit meg akartál venni magadnak, egy saját ötletnek köszönhetően spórolsz kiadásaidon, felfedezel egy üzletet, melyben jóval olcsóbb mindaz, amit máshol vásároltál eddig, meghívnak ebédre, vagy vacsorára...stb. Ezek mind gazdagságot, jólétet jelentenek. (Én ma pl egy fantasztikus lakberendezési ötlet következtében spóroltam 265 dollárt!!)

A mai feladat merész....nyomtasd ki a varázs-csekket, melyet itt megtalálsz:
http://images.thesecret.tv/the_secret_check.pdf
Töltsd ki egy olyan összeggel, amire vágynál, nem baj, ha nem mersz túl nagyot álmodni, nem az összeg a fontos. Vidd magaddal a csekket a nap folyamán, nézz rá gyakran és érezd hogy az a pénz úton van feléd, valamilyen formában.

Valahogy nekem a konkrét összeggel mindig bajom volt...ráadásul magyarul írom ezt a blogot, és Magyarországon nem divat a csekk, így létrehoztam egy alternatívát. Emlékszel arra a papírpénzre, amit az első, pénnzel kapcsolatos napon használtál? Cseréld le rajta a címkét...az új címkére írd le egy vágyadat, ami pénzbe kerül, és képzeld el, érezd át, hogy máris a birtokodban van. Ha ez nehezen megy, akkor csak tartsd a pénzt kezedben és gondolj arra a milliónyi lehetőségre, melyeknek segítségével több pénz áramlik majd az életedbe...ne feledd, nyitott elmével és szemmel kell járni, hogy észrevegyük az apró változásokat, amik fejlesztik jólétünket.


4 comments:

 1. hát akkor Rhonda valamit nagyon jól csinál,
  amikor én elköltöztem, akkor egy bőröndöm volt, százezer forintom, és se lakásom, se munkám, és ez még így volt sokáig,
  bár nap mint nap hálát adtam, hogy ez végre megtörtént velem:)

  ReplyDelete
 2. Igen ez a pénzzel kapcsolatos feladat nekem is egy kicsit túl merész, de pontosan ez bizonyítja, hogy milyen mélyen gyökerezik bennünk a pénzhiánytól való félelem.

  ReplyDelete
 3. Én 2013. február 11 óta csinálom a könyv gyakorlatait. A csekkes dolog nekem bejött - 4 nap múlva, és még több pénzt is kaptam, mint amit a csekkre írtam :) Nagyon hálás vagyok! Két ruhát rendeltem magamnak és az áránál 18 ezer forinttal több pénzt kaptam váratlanul :) Tényleg legyünk hálásak mindenért!

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete