Wednesday, April 4, 2012

18. nap - Varázslatos tennivalók


Gyakran a lényeg a részletekben és apróságokban rejlik. Nem mindig a pénzügyek, egészség, vagy kapcsolatok határozzák meg hétköznapjainkat. Rengeteg olyan egyszerű probléma gördít elénk akadályt, melyekre látszólag nem találunk megoldást.
Egy jobb fodrász, jobb orvos, egy új hobbi, amire vágysz mégsincs rá időd, új barátok, akiket valahogy sehogy nem találsz....amikor hétköznapi tevékenységek vagy megoldások bosszantanak, ne feledd, hogy a bosszankodás vagy aggódás csak még távolabb taszítja tőled a pozitív lehetőségeket. Mikor a hálát kombinálod a vonzás törvényével, mindez megváltozik. Ahogy már sokszor említettem, a pozitív érzések olyan energiafrekvencián mozognak, mely elősegíti azt. hogy hasonló energiákhoz kapcsolódó embereket, helyzeteket, ötleteket hozz életedbe. A hasonló, hasonlót vonzz, írja Hermész Triszmegisztosz a Smaragdtáblán...ami a történészek szerint egy valós dokumentum. Hátha igaza van! Emlékezz, ha a problémára koncentrálsz, a megoldás távol marad....A megoldás mágnesévé kell válnod.

Lássuk mi a feladat mára...írj egy listát hétköznapi, egyszerű megoldásokról, amelyek változtatnának életeden, a fent említettek segítségével (jobb szolgáltatások, több szabadidő, rokonlelkek stb). A listán bármi szerepelhet...apróságok, melyek boldogabbá tennének. Ezután válassz ki 3-at a listáról, a 3 legfontosabbat, és gondolj úgy rájuk, mintha már megoldódtak, megvalósultak volna (visszatérő motívum :) ). Képzeld el, hogy körülményeid megváltoznak, hogy segítséget kapnak vágyaid, vizualizáld, akár játszd el az eredményt. Szánj legalább 1-1 percet a három probléma vagy vágy megoldásának elképzelésére.

Ma szemtanúja voltam valaminek, ami ezt segítheti. A szomszédunkban lakó 12 éves kisfiú este, mikor senki nem láthatta (csak én véltelenül), kiment a kertbe, és eljátszotta hogy baseball meccsen van....ütötte a láthatatlan labdát, futott, és végül megünnepelte magát, mintha épp megnyerte volna a kupát :) Bár gyerekek maradhatnánk lélekben...sokkal könnyebb dolgunk lenne.No comments:

Post a Comment