Thursday, April 5, 2012

19. nap - Varázslatos lépések


"Naponta százszor figyelmeztetem magam, hogy életem mások munkájától függ, és hogy muszáj pontosan annyit adnom magamból, mint amennyit én kapok." - Albert Einstein

Mai feladatunk egyszerű, és hatásos. Tegyünk 100 lépést valamikor a nap folyamán, és minden egyes lépésnél mondjuk ki, köszönöm. 100 lépés körülbelül 90 másodpercet vesz igénybe, és a feladat könnyen elvégezhető szinte bárhol: vásárlás közben, munkába menet, akár otthon a lakásban. A lépéseket nem szabad számolni, hiszen az elveszi figyelmünket a hála érzéséről, ezért az sem baj, ha nem pont százszor mozdítjuk meg a lábainkat, a lényeg - akárcsak például az étkezéssel foglalkozó gyakorlat esetében - hogy érzéseink egy magasabb, pozitívabb szintre emelkedjenek.

Számomra az ilyen feladatok sokkal élvezetesebbek, mint amikor valami konkrétummal dolgozunk (pénz, egészség stb). Úgy hiszem, hogy ha általánosságban képesek vagyunk hálásnak lenni, az az élet minden területén segítséget hoz. Ezt a gyakorlatot tulajdonképpen minden nap megtehetjük, a 28 nap után is.
Ahogy megtettem a 100 lépést, nem csupán kimondtam magamban a köszönöm szót, hanem bevillantottam lelki szemeim elé valamit, amiért hálás vagyok...arcokat, helyzeteket, vágyakat. Teljesen megváltozott a hangulatom!


No comments:

Post a Comment