Wednesday, April 11, 2012

23. nap - Varázslatos levegő


Rengeteg ősi kultúra és vallás szolgálja az elemeket, a vízről már esett szó, jöjjön ma a levegő. Lélegezni természetes, nem tudnánk nélküle élni, mégis a mozdulatsor annyira hétköznapi, hogy nem igazán tulajdonítunk jelentőséget neki.
A körülöttünk lévő környezet, és Földünk atmoszférája úgy lett megalkotva, hogy biztosítsa számunkra az életet, mégis kevesen vagyunk, akit ezért hálát adnak. Mindegy hol élünk, mindegy hogy a levegő szennyezett-e, az oxigén életünk egyik legfontosabb eleme, ám mi nem vesszük észre ezt a napok rohanásában.

" Amikor a Naprendszerre tekintek, látom a Földet, ami pontosan olyan távolságra van a Naptól, mely lehetővé teszi, hogy megfelelő mennyiségű meleget és fényt kapjunk. Ez nem lehet véletlen. " - Isaac Newton

Ha képesek vagyunk hálásnak lenni a levegőért melyet beszívunk, az azt jelenti, hogy túlléptünk önmagunkon, és látjuk a "nagy művet", megértjük az Univerzum tökéletességét, és ez olyan energiával tölt fel minket, melyhez nincsen hasonló.

A mai gyakorlat az, hogy a nap folyamán néhányszor vegyünk 5 mély lélegzetet, és mondjunk köszönetet, mikor kifújjuk a levegőt. Közben becsukhatjuk a szemünket, elképzelhetjük, ahogy az oxigén feltölti sejtjeinket. Próbáljuk meg a gyakorlatot elvégezni szabad levegőn, de valójában bárhol megtehetjük...utcán, otthon, vendégségben, munkahelyen.


2 comments: