Friday, April 13, 2012

25. nap - Varázslatos jelek


Képzeljük el, hogy az Univerzum jelekkel halmoz el minket...jelekkel, melyek segíthetik hétköznapjainkat, tekintsünk úgy rájuk, mint hatásos ötletekre...
A téma ismét a negativitás, és pozitivitás problémájára ajánl megoldást. Tegyük fel, hogy épp anyagi problémákkal küzdesz, és találkozol valakivel, aki különösen jó körülmények között él és hihetetlenül sikeres munkájában. Mit fogsz érezni? Én bevallom gyakrabban éreztem irigységet néhány évvel ezelőtt, mint örömöt a másik ember jólétével kapcsolatban...azt azonban sosem gondoltam volna, hogy mások gazdagsága számomra is jó hír lehet!

Íme néhány példa: Az utcán meghallod egy mentő szirénáját...mit érzel, mit gondolsz? Jajj szegény ember...jajj mi van, ha én is beteg leszek vagy balesetet szenvedek? Mi lenne, ha ehelyett azt gondolnád: Köszönöm, hogy egészséges vagyok? Ez nem jelenti, hogy nem sajnálod azt az ismeretlent, aki a mentőben fekszik, és nem kívánod neki a legjobbakat...csupán azt jelenti, hogy az ellentétes oldalt is látod és észreveszed az Univerzum jeleit.
Ugyanezt átérezheted egészen egyszerű apróságokkal, amelyek többé nem lesznek üres pillanatok vagy jeletéktelen véletlenek. Ha meglátsz valamit a kirakatban, amire vágysz, ne légy szomorú, ha nem engedheted meg magadnak, légy hálás, amiért vágyad úton van hozzád. Ha szeretnél fogyni, és meglátsz valakit, akinek tökéletes alakja van, ne azon keseregj, hogy Te nem úgy nézel ki, mondj köszönetet a tökéletes alakért, mert azt fogod elérni saját magaddal kapcsolatban is. Ha hangos, idegesítőnek tűnő gyerekek játszanak a parkban, adj hálát a boldogságért, amit képviselnek, és ami neked is jár! Ez egy egészen új gondolkodásmód, és nekem nagyon nagyon tetszik.

Ma egyetlen feladatod van...figyelj a jelekre...


1 comment:

  1. Értem, mit akarsz mondani, és egyet is értek, kis gyakorlással meg lehet változtatni az ilyen fajta gondolatainkat is... elképzeltem, lehet!

    ReplyDelete