Sunday, April 15, 2012

27. nap - Varázstükör


Ha követtük az elmúlt 26 napot, megtanulhattunk rengeteg módszert, mellyel életünket, hangulatunkat, hozzáállásunkat átváltoztathatjuk és fejleszthetjük. Talán nem történt a 26 nap alatt óriási fordulat az életünkben, de itt és ott tapasztalhattunk pozitívumokat, örömtelibb perceket és napokat. Személy szerint én egészen másképp tekintek a körülöttem elnyúló világra...de vajon másképp tekintek önmagamra is?

"A külsőségek az érzelmeink hatására változnak, ezért látunk varázslatot és szépséget bennük, miközben a varázslat és szépség valójában bennünk van" - Kahlil Gibran

Egész életünkben rohangálhatunk, és küzdhetünk azért, hogy problémáink megoldódjanak, életünk kisimuljon, és olyanokká válljunk, amilyennek mások szeretnének látni minket, de az igazság az, hogy az első és legfontosabb lépés az, hogy önmagunkon változtassunk. Egyedül akkor leszel képes változásokat bevonzani az életedbe, ha ezeket a változásokat önmagaddal kezded.
Tudsz róla, hogy ha negatív érzésekkel fordulsz önmagad felé az nagyobb méreg, mint kiadni valaki másnak a halálos ítéletet?
Ha lenézed, alábecsülöd azt, aki a tükörből néz vissza rád, soha nem fogsz előbbre jutni, vágyaid és reményeid elenyésznek...
Igen, ez a mai feladat...nézz a tükörbe, és mondd ki szeretlek...mondd ki köszönöm. Legmélyebb érzelmeid segítségével bizonyítsd be tükörképednek, hogy tudod milyen sokat ér, hogy hálás vagy a testedért, személyiségedért, tulajdonságaidért. Ma akárhányszor tükörbe nézel, mondj köszönetet 3 olyan dologért, amiért hálás és boldog lehetsz önmagaddal kapcsolatban.
Jutalmazd meg magad ezzel, mert megérdemled....


3 comments:

 1. "A változás, amely után sóvárogsz, nincs messze tőled! Mert nincs rajtad kívül - Benned van!"
  (Ezt az idézetet Tőled kaptam 2007-ben)
  Amikor a mai leckét elolvastam, ez jutott először eszembe! Köszönöm!

  ReplyDelete
 2. Emlékszem :) Szepes Mária idézet :)

  ReplyDelete
 3. Nahát Szoffy, hogy mindenhol beléd botlok :)
  Jagi voltam... lehet, hogy nem is emlékszel már rám :)
  Köszönöm, hogy létrehoztad ezt a blogot, nagyon hasznos! :)

  ReplyDelete