Monday, April 16, 2012

28. nap - Emlékezz a varázslatra


Elérkeztünk az utolsó naphoz a könyvben...a mai gyakorlat ötvözi a reggeli hálalistát, és az esti hálakő feladatot.
Minden egyes nap más, minden nap új lehetőségek és meglepetések várnak ránk, de ezt befolyásolhatjuk is. Amikor megírod (vagy átgondolod) a hálalistát gyakra olyasmiért vagy hálás, ami régóta jelen van az életedben, vagy a múltadból származik. Ez nem változtat azon, hogy a gyakorlat felpumpálja energiádat, és egészen máshogy állsz hozzá a hétköznapi kötelességekhez, de tehetsz ennél többet is.
Reggeli készülődés közben gondold végig a tegnapot. Történt valami, ami boldoggá tett? Változott valami, ami érinti jelen szituációdat? Min mosolyodtál el? Mi melengette meg a szíved? Ma erről kell listát írni! Dokumentálj minden pozitívumot, és ne feledd, hogy néha a negatívumokért is hálásak lehetünk, s a lista ezzel lényegesen bővül. Olvasd el a listát, és köszönj meg minden apróságot, ami megmaradt az emlékezetedben a tegnappal kapcsolatban.
Ezzel a gyakorlattal összekapcsolod a múltat a jelennel, és ez hozza létre a jövődet. Újabb lépés, hogy a hálát állandósítsuk minden nap a szívünkben.

"Így működik a varázslat. Tudnod kell, hogy mindig jelen van, körülvesz téged, különben örökre láthatatlan marad számodra." - Charles De Lint

A mai nap leteltével rajtad áll, hogy hogyan folytatod életedet. Továbbra is írhatod naponta a hálalistát, és minden nap kiválaszthatsz egyet a gyakorlatok közül, vagy akár használhatsz egyet folyamatosan, ha az adott területen fejlődésre van szükséged. Ne hagyd, hogy a hála érzése elhagyjon téged. Engedd, hogy a szeretetnek ez a passzív, befogadó változata beragyogja jelened és jövőd :)

1 comment:

 1. Kedves Szoffy!
  Most találtam a blogodra, és én is szeretném elkezdeni a 28 napot az írásaid alapján.
  Szeretném viszont megkérdezni, hogy most, hogy már közel egy év eltelt, mik a tapasztalataid?
  Segített? Változott valami? Még mindig sikerül tartanod magad ehhez az életszemlélethez?
  Szerintem erről is írhatnál egy bejegyzést! :) Nekünk, olvasóknak legalábbis mindenképp motiváló lenne!
  Szép napot!
  Erika

  ReplyDelete